denise

torsdag, juli 05, 2007

På äventyr med D&D

Ibland går jag och älsklingen ut på promenader utan självklara mål och utan att egentligen riktigt veta vart vi kommer hamna och hur vi ska ta oss vidare därifrån.
Igår kväll begav vi oss ut till Röda sten, och bara att ta sig dit var ett projekt i sig, då inga vagnar gick som dom skulle.
Vi började i brunnsparken, men då det var ganska lång väntetid promenerade vi bort till domkyrkan. När vi kom dit var det plötsligt ännu längre väntetid, så vi gick vidare till Grönsakstorget, och väl där såg vi på skärmen i väntkuren hur minuterna kvar till nästa vagn gick åt alldeles fel håll, istället för att minska blev dom fler och fler.
Och eftersom att det var en fin kväll, och det är tråkigt att stå och vänta, började vi promenera bort till Järntorget.

Väl på Järntorget stannade vi och väntade på en vagn, som när vi satt på den, plötsligt svängde av åt "fel" håll. Den skulle av någon anledning som jag inte kunde höra via högtalarna köra ett annat håll. Så vi hoppade av, och tog en vagn som kom strax efter, och som gick dit vi skulle lite snabbare.

Vi kom fram bra mycket senare än beräknat, och det hade börjat skymma ganska så rejält, men promenaden längs med havet och bland gamla tegelbyggnader var härlig.
Sedan kom vi upp i ett bostadsområde, älsklingen trodde att han visste ungefär vart vi var och jag hade inte en susning.
Där började uppdraget att hitta till en hållplats så att vi skulle hinna tillbaka till brunnsparken innan sista nattbussen hem gick.
Turen var med oss och vi hittade en hållplats, med en väntetid på endast fem minuter.

Strax innan kl 01 var vi hemma och jag var mer än redo att slumra in.